BIZnews

Osam domaćih vinarija izlaže na sajmu vina u Diseldorfu

U Diseldorfu je danas svečano otvoren najprestižniji sajam vina i alkoholnih pića na svijetu “Prowein 2024” na kojem izlaže osam vinarija iz BiH, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Vino - Bljesak.info

Svoje prozvode predstavljaju “Podrumi” manastira Tvrdoš, “Podrumi Vukoje 1982”, “Agrodestil”, “Vinarija Čitluk”, “Vinarija Domanika”, “Hepok-Mostar”, “Vinarija Škegro” i “Podrumi Andrija”.

Komora, koja je organizator nastupa kompanija, pripremila je katalog sa ponudom ovih izlagača.

Sajam okuplja vodeće svjetske proizvođače vina i alkoholnih pića i nezaobilazan je za distributere, ugostitelje, hotelijere, enologe i vinske eksperte, navode iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Iz Komore podsjećaju da se na prošlogodišnjoj manifestaciji predstavilo više od 6.000 izlagača iz oko 60 zemalja, a registrovano je 49.000 stručnih posjetilaca iz 141 zemlje.

“Naši izlagači su već prepoznati po odličnom kvalitetu svojih proizvoda, pa očekujemo veliku posjećenost štanda i rezultate koji će doprinijeti proširenju poslovanja domaćih kompanija”, ističe se u saopšenju i dodaje da je njihov nastup važan i u kontekstu projekta Vinski put Hercegovine kojim upravlja STK, uz podršku USAID projekta razvoja održivog turizma u BiH.

Sajam će biti otvoren do 12. marta, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh