BIZnews

Putnici odabrali: Ovo je najgori aerodrom

Ovo je najgori aerodrom…

Pixnio

Premda je od evropske prestonice ovaj aerodrom službenog naziva “Brisel Južni Šarloa” udaljen 50 kilometara ili 45 minuta vožnje autobusom, na lošem je glasu među poslovnim putnicima zbog neorganizovanosti i hronične pretrpanosti, naročito na terminalu 1 (T1).

S katastrofalnom prosječnom ocjenom 1.2 na listi do 10, Šarloa je ocijenjen nešto lošijim aerodromom od od njemačkog Berlin-Brandenburg i britanskog Lids-Bredford, prema analizi koju je na temelju recenzija putnika na Skajtraksovoj platformi “Airline Quality” proveo “Business Financing”.

Aerodrom Noi Bai u Hanoju na prvom je mjestu s prosječnom ocjenom 6.8. Odraz je to rasta popularnosti Vijetnama kao destinacije za strana ulaganja u jeku kinesko-američkih napetosti. “Terminali su izuzetno čisti, a osoblje vrlo ljubazno. Dostupan je odličan izbor hrane”, napisao je jedan recenzent o aerodromu vijetnamske prestonice.

Singapurski aerodrom Čangi na drugom je, a Hong Kong na trećem mjestu. Riječ je o aerodromima koje se redovno nalaze pri vrhu liste putnika. Helsinški aerodrom na petom je mjestu, a budimpeštanski je sljedeći evropski i zauzeo je 11. mjesto. Najbolje rangirani američki aerodrom je čikaški “Midway” koji se smjestio na devetnaestom mjestu.

U istraživanju su loše prošli i London Luton i London Stansted – oba su poznata po tome što zahtjevaju čak i duže putovanje do centra Londona nego što je vožnja od Šarloa do srca Brisela, prenosi “Večernji”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh