BIZnews

Lidl u BiH gradi ogroman objekat, veličine kao osam fudbalskih terena

Ovaj logistički centar će biti ključna karika u pravovremenoj distribuciji proizvoda koji se nalaze na policama Lidlovih prodavnica.

Lidl u BiH gradi ogroman objekat, veličine kao osam fudbalskih terena - Biznisinfo.ba

Njemački maloprodajni lanac Lidl uveliko se sprema za početak poslovanja na tržištu Bosne i Hercegovine, piše Biznisinfo.ba.

Iako ćemo na otvaranje prvih prodavnica, prema informacijama sačekati još dvije do tri godine, aktivnosti su u punom jeku i radi se punom parom na pripremi i gradnji objekata, zapošljavanju i obuci radnika.

Mnogi već rade u Lidlu, a neki od njih prolaze obuku u okviru Lidla u nekoj od država u kojima ova kompanija posluje.

Zasad je u potpunosti izgrađen objekat u Bijeljini koji će ipak sačekati ostale lokacije za zajedničko otvaranje.

U punom je jeku gradnja velikog logističkog centra u Lepenici kod Sarajeva, piše BiznisInfo.ba.

Ovaj logistički centar će biti ključna karika u pravovremenoj distribuciji proizvoda koji se nalaze na policama Lidlovih prodavnica.

Logistički centar će se prostirati na 60.000 metara kvadratnih, što je otprilike površina od osam fudbalskih terena. Kapacitet će biti 40.000 paletnih mjesta.

U ovom logističkom centru bit će 120 utovarnih i istovarnih rampi a sadržavat će 5 temperaturnih zona i komoru isključivo za skladištenje čokoladnih proizvoda.

Uključivat će moderne tehnologije, poput “pick-by-voice” upravljanja komisioniranjem, optimizovane procese i savremeno okruženje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh