BIZnews

Firma iz Posušja izvozi plastično posuđe u Evropu

Nakon iskustva u trgovini Luka Bašić nastavio poduzetnički put u proizvodnji u gradu iz kojeg potiče njegova porodica.

Empire

Uz podršku USAID-a, preduzeće “Empire” iz Posušja uskladilo je proizvodnju sa standardima EU te je certifikatima ISO 9001:2015, BSCI, kao i znakom CE, poboljšalo kvalitet proizvoda i prisustvo na međunarodnom tržištu.

Ova firma, osnovana sredstvima mladog poduzetnika Luke Bašića, koji je nakon uspješnog posla u Hrvatskoj odlučio investirati u grad iz kojeg potječe njegova porodica, bavi se proizvodnjom plastičnog posuđa, pribora za jelo i kancelarijskog materijala, te čak 90 posto proizvodnje izvozi na tržište EU.

– Nakon iskustva u trgovini kroz obiteljsko poduzeće, ugledajući se na svoga oca, moja želja je bila nastaviti poduzetnički put u proizvodnji. Kroz posjete raznim privrednim sajmovima, zainteresirao sam se za proizvodnju asortimana od plastike – kaže Bašić za “Avaz”.

Naime, 2018. godine osnovan je “Empire”, proizvodnja je započeta uz pomoć jedne mašine, a uz kasnija značajna ulaganja proširena je na 12 visokokvalitetnih mašina, koje trenutno na tržište šalju više od 90 različitih proizvoda.

– Usklađenost sa standardima EU postignuta je kroz saradnju s USAID-om. Prodor na strana tržišta osnažuje naše poduzeće, osigurava kontinuitet i postavlja pred nas zahtjev za izvrsnošću – ističe Bašić.

Foto: Empire


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh