BIZnews

Savjetovanje za bh. farmere: Stižu “Veterinari bez granica”

Mljekari, evo prilike za nadogradnju znanja o ishrani goveda te reprodukciji muznih krava i genetskim potencijalima grla.

Depositphotos/budabar/Refik Alihodžić - AK grafika

Ozbiljnu poljoprivrednu proizvodnju mora pratiti struka i znanje kako bi se stiglo do željenih rezultata. Zimski period je idealno vrijeme za organizaciju savjetovanja i edukacija za farmere kako bi što bolje i spremnije ušli u novu sezonu. Stoga iz Udruženja poljoprivrednika Zeničko-dobojskog kantona pozivaju sve zainteresovane proizvođače mlijeka da prisustvuju edukaciji koja će se održati sutra, u srijedu 24. januara, u SM Centru Grad Visoko sa početkom u 14 sati, piše AGROKLUB.

Ishraha krava i genetske predispozicije

Jedan od največih proizviođača mlijeka uovom kantonu i član Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednih proizvođača ZDK, Refik Kike Alihodžić ističe kako farmeri trebaju pratiti struku i usvajati nova znanja.

“Ishrana muznih krava i genetski potencijal grla su osnova, temelji svake ozbiljne proizvodnje mlijeka. Danas kada se predaje ogroman značaj kvalitetu obroka, komponentama kvalitetnog obroka za krave i mogućnostima koje pruža genetski potencijal uvijek je dobro čuti nešto novo, usvojiti novo znanje koje će sigurno biti od koristi svim mljekarima koji se ozbiljno bave ovom proizvodnjom”, naveo je Alihodžić i dodao da svi zainteresovani mljekari mogu prisustvuti, a dodatne informacije mogu dobiti na telefon 061 405 007.

Gosti predavači “veterinari bez granica”

Silaža u ishrani krava, sjetva lucerke, raži i kreiranje kvalitetnog obroka za mliječna grla je tema o kojoj će svoje znanje i savjete farmerima prenijeti dipl.ing.polj. Dejan Reljić.

Druga tema je rezervisana za Dragišu Jestrotića, autora i voditelja emisije, “Veterinari bez granica” koji će govoriti o reprodukciji muznih krava i genetskim potencijalima grla.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh