BIZnews

Dostignut vrhunac potrošnje benzina u 2023. godini

Globalna potrošnja benzina je u 2023. godini dostigla rekordnih 26,9 miliona barela dnevno, objavio je Bloomberg pozivajući se na podatke Međunarodne agencije za energiju (IEA).

Točenje goriva - Blogspot.com

Agencija sa sjedištem u Parizu prethodno je pogrešno procijenila da je u 2019. godini dostignut vrhunac svjetske potrošnje benzina, koji je ove godine nadmašen.

Međunarodna agencija za energiju se godinama zalaže za bržu energetsku tranziciju i manje korišćenje fosilnih goriva, ali najnoviji podaci sugerišu da bi potražnja za benzinom i u 2024. godini mogla dodatno porasti na iznad 27 miliona barela dnevno, piše biznis.

IEA je ove godine saopštila da će vrhunac potražnje za sva glavna tri fosilna goriva, za naftom, prirodnim gasom i ugljem, biti dostignut prije 2030. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh