BIZnews

Koliko biste zaradili da ste prošle godine uložili 100 eura u Bitcoin?

Nakon skoro dvije godine “kriptozime”, tržište digitalnih dobara ponovo je živnulo…

Bitcoin - Flickr.com

Nakon skoro dvije godine “kriptozime”, tržište digitalnih dobara ponovo je živnulo, te su najpoznatije kriptovalute na svijetu, Bitcoin, Ethereum, i drugi u posljednjih nekoliko mjeseci ponovo krenuli da bilježe stope rasta koje nas podsjećaju na “nenormalnu” 2021. godinu.

Da ste prošle godine u ovo vrijeme odvojili 100 eura sa strane, i za taj novac kupili najpoznatije kriptovalute na svijetu, Bitcoin, danas biste na računu imali nešto više od 250 eura, prenosi Marx.ba.

Pored pomenutog Bitcoina, koji je “skočio” oko 155 posto od 11. decembra 2022. godine do danas, da ste uložili 100 eura u Ethereum, na računu bi vam danas pisalo 185 (dakle rast od oko 85 posto za godinu dana) dok je Solana porasla čak 393 posto, dakle da ste uložili sto na računu biste imali 493 eura.

Tako je kripto, tj. kriptovalute ponovo stale rame uz rame sa tradicionalnim metama svjetskih investitora, akcije i robu (konkretnije zlato).

Na primjer, jedine dve akcije u S&P 500 indeksu na WallStreetu koje su premašile uspjeh Bitcoina u posljednjih godinu dana, prema podacima sa berze, su Nvidia i Meta, koje su porasle 225,07 posto i 176,5 posto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh