BIZnews

Sajam ženskog preduzetništva održan u Srebrenici

Na platou ispred „Z“ marketa u Srebrenici danas je održan Sajam ženskog preduzetništva.

biznis.ba

Oko trideset žena uzelo je učešće u ovom projektu Programa jačanja porodica u organizaciji SOS Dječija sela BiH, gdje su građanima Srebrenice izložile svoje proizvode iz kućne radinosti, javlja RTV Srebrenica.

Menadžerica na ovom projektu Gordana Dabić rekla nam je u razgovoru da je njihova ideja bila da osnaže žene i da su to radili kroz ekonomsku podršku.

Cilj nam je da u ovom društvu osnažimo ženu, da ona postane vidljiva i da svojim proizvodima bude konkurent na tržištu gdje svoje proizvode može da proda i ostvari svoje mjesečne prihode kako bi dala doprinos budzetu svoje porodice. Želimo da kroz ovakve intervencije žene postanu ravnopravne i da učestvuju u donošenju odluka u domaćinstvu i time budu podsticaj drugim ženama da ostvare svoj biznis rekla je Gordana Dabić, piše Biznis.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh