BIZnews

Najveći trgovački lanci u Hrvatskoj: Ko raste a ko pada!

Prema podacima od početka godine, uvjerljivo najviše trgovina u Hrvatskoj ima Studenac, gotovo 1200. No, riječ je uglavnom o manjim kvartovskim i seoskim dućanima.

Na drugome je mjestu Konzum s oko 600 trgovina, uglavnom supermarketa i hipermarketa. Treći je splitski Tommy s oko 230 prodajnih mjesta, a četvrti Spar s oko 120 trgovina.

Riječke Plodine imaju oko 110 trgovina, Lidl im se opasno približio te danas ima 108, a njihova sestrinska firma Kaufland ima otprilike 45 dućana u Hrvatskoj, piše Danica.hr.

Po tržišnom udjelu pak najveći je Konzum koji je tokom prošle godine držao 23,7 posto tržišta (godinu ranije 24 posto). Drugi je Lidl s 15,6 posto (godinu prije 15 posto), a treći Spar s 11,4 posto. U top 10 se probila i Trgovina Krk u vlasništvu Čakovečkih mlinova.

Proboj među 10 najvećih dogodio se jer je Trgovini Krk potkraj prošle godine pripojen Trgostil iz Donje Stubice koji je potom ugašen kao pravni subjekt. U vlasništvu Čakovečkih mlinova još su i lanci Trgocentar Virovitica i Radnik Opatija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh