BIZnews

Firma iz Češke u BiH ulaže 100 miliona eura

Kompanija Еko-Investment iz Češke namjerava da proširi proizvodno/logističke kapacitete preduzeća SHP Celeks a.d. u Republici Srpskoj u tri faze, u narednih tri do pet godina.

Biznisinfo.ba

Ova informacija se navodi u Memoranduma o razumijevanju između Vlade Republike Srpske i češke firme, za čije zaključivanje je Vlada danas dala saglasnost.

– Memorandumom se utvrđuje namjera investiranja ovog privrednog subjekta u proširenje proizvodno/logističkih kapaciteta preduzeća SHP Celeks a.d. u Republici Srpskoj u tri faze u narednih tri do pet godina, a odnosi se na izgradnju nove hale, konfekcijske linije i skladište gotovih proizvoda, nabavku nove papir mašine sa pripadajućom infrastrukturom, te investicije u energetsku infrastrukturu – saopšteno je iz Vlade.

Nakon završetka kompletnog investicionog ciklusa, investicija će iznositi oko 100 miliona eura.

– Prepoznajući značaj najavljene investicije, Vlada Republike Srpske izrazila je spremnost da, u skladu sa pozitivnim republičkim propisima, a putem nadležnih institucija, investitoru pruži pomoć i podršku u realizaciji iste – napominju iz Vlade, prenosi Biznisinfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh