BIZnews

H&M bi mogao da snizi cijene svojih proizvoda zbog manjih troškova nabavke

Švedska multinacionalna maloprodajna kompanija H&M poznata po proizvodnji odjeće bi mogla da uskoro snizi cijene svojih proizvoda..

H&M prodavnica - Seenews.com

Švedska multinacionalna maloprodajna kompanija H&M poznata po proizvodnji odjeće bi mogla da uskoro snizi cijene svojih proizvoda zbog manjih troškova nabavke, kao i zbog smanjenja drugih troškova.

“Vidimo da se nivo troškova nabavke razvija u pravom smjeru, što nam daje prostor da upravljamo cijenama i obezbijedimo zaista najbolju ponudu”, rekao je danas finansijski direktor H&M Adam Karlsson, prenosi Reuters.

On je dodao da švedska kompanija “vidi mogućnost daljeg snižavanja cijena” svojih proizvoda.

Kako je navedeno na veb stranici H&M, kompanija predviđa da će njeni rezultati prodaje za septembar biti za 10 odsto niži nego u istom mjesecu lani, prije svega zbog “neobično toplog vremena” na nekim evropskim tržištima, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh