BIZnews

Mostarski Ferro keš se vraća nakon požara

U rekordnom roku osposobljen je armirački pogon koji nosi 50 posto proizvodnje.

Ferro Keš kod Mostar

Tvrtka Ferro Keš kod Mostara, koju je u ponedjeljak 11. septembra zahvatio golemi požar, u rekordnom roku osposobila je armirački pogon koji inače nosi 50 posto proizvodnje.

Što se tiče pogona armaturnih mreža i on će u vrlo kratkom vremenu biti pokrenut, piše Bljesak.info.

Hale su već pročišćene od posljedica požara, a pokrivanje krova počinje već u ponedjeljak. Istovremeno ide i nabavka energetskih kablova i sanacija strojeva za proizvodnju mreža.

Veliki požar izbio je u ponedjeljak oko 14 sati u pomoćnoj hali firme Ferro Keš smještene u krugu bivšeg poduzeća “Soko”, u mostarskom prigradskom naselju Rodoč.

Kako je to utvrđeno tokom uviđaja, vatrena stihija je progutala hale čak tri poduzeća i napravila višemilionsku štetu. Tom prilikom izgorjele su hale u kojima su se nalazili ”Emcon” d.o.o. Mostar u kojem su izgorjele sve radne mašine i prateća elektroinstalacija , ”FERO KEŠ” d.o.o. Mostar u čijoj hali su izgorjeli strojevi EVG, GD-6 te preduzeće ”Premier Febeco” d.o.o. Mostar i P.J.P. Construct u čijoj hali su izgorjela 34 vozila.

U krugu navedenih preduzeća izgorjelo je oko 300 automobilskih pneumatika kao i sva oprema i alat te tri radne dizalice. U trenutku izbijanja požara u mostarskoj tvrtki na poslu je bilo više od 100 ljudi, ali nasreću nitko nije bio ozlijeđen, piše Indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh