BIZnews

Regionalni IT div i vlasnik sarajevske firme otpustio 200 ljudi

Nakon što je su mediji objavili da se u HTEC Groupu dešavaju otkazi, iz ove kompanije su se oglasili saopštenjem.

Podsjetimo da je riječ o velikoj regionalnoj IT kompaniji koja je nedavno kupila sarajevsku firmu Mistral.

Tvrde da trpe uticaj nepovoljnih makroekonomskih prilika usljed čega su bili prisiljeni na reorganizaciju i optimizaciju poslovnih procesa.

Kako su naveoi, situacija na globalnom IT tržištu je izuzetno izazovna, što pokazuje veliki broj otkaza u vodećim svetskim tehnološkim kompanijama.

– Nažalost, efekti krize prelili su se i na regionalno tržište. Kompanija HTEC Group uvela je još početkom godine niz mjera u pravcu racionalizacije troškova i jačanja timova koji rade na razvoju novih poslovnih prilika, u cilju očuvanja zdravog biznisa i daljeg rasta – navela je Katarina Urošević, direktorica komunikacija u HTEC Group, piše Biznisinfo.

– Kao neophodan odgovor na nepovoljne makroekonomske prilike, a sa ciljem postizanja veće agilnosti sa jedne strane, a sa druge strane fokusa na ključne oblasti rasta koje vidimo u narednom periodu, reorganizovali smo poslovne jedinice i optimizovali broj inženjera koji izvjesno vrijeme nisu bili angažovani na projektima i čije znanje i vještine, nažalost, nisu odgovarajući za oblasti rasta koje očekujemo u narednom periodu. Pored reorganizacije funkcionalnih jedinica, preusmjeravanja ljudi i prekvalifikacija, nažalost, ovim procesom reorganizacije i optimizacije obuhvaćeno je oko 200 zaposlenih sa kojima smo morali da se raziđemo, što čini oko sedam odsto naše organizacije. Žao nam je što ove kolege nisu više dio našeg tima i činimo sve što je u našim mogućnostima da ih podržimo u daljem profesionalnom putu – stoji u reakciji.

– Paralelno sa ovim aktivnostima, nastavljamo proces zapošljavanja u ključnim oblastima rasta. Poslovanje kompanije je stabilno, u prvom kvartalu zabilježili smo rast prihoda od 30 posto. Iako je ovo solidan rezultat, ispod je očekivanog nivoa i ambicija kompanije. Pored organskog rasta, i dalje aktivno istražujemo prilike za dalje strateške akvizicije koje bi kompaniji i njenim zaposlenim donele nove prilike, kako u regionu Jugoistočne Evrope, tako i na ostalim lokacijama gdje firma posluje, a prevashodno u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji – zaključuje se u saopštenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh