BIZnews

Mostar radi na obnovi letova Eurowingsa

Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel intenzivno radi na tome da obnovi letove Eurowingsa za Dusseldorf i Stuttgart.

Kompanija "Eurowings" - Ilustracija / WorldAirlineNews.com

Đuzel kaže da su se u 2020. trebali pokrenuti i letovi za Cologne Eurowingsa no da isto još nisu objavili, a da se isto, nažalost, nije desilo zbog Covida-19, pa će zračna luka raditi i na tome da nakon što se obnove letovi za Dusseldorf i Stuttgart, poradi i na letovima za Cologne.

Đuzel kaže da je Eurowings prije Covida-19 imao popunjenost do 98 posto na ovoj liniji. Većina putnika na ovoj liniji, njih 80 posto su bili dijaspora.

Zračna luka Mostar pregovara i sa nizom drugih kompanija, te sa tri LCC (niskotarifne). Mostar će se bazirati na linijama za Italiju, Irsku i Poljsku radi vjerskog turizma prema Međugorju, no smatraju da je i Skandinavija vrlo interesantna radi dijaspore, te svakako rade na pokretanju letova za Istanbul, prenosi Zamaaero.

Aerodrom intenzivno radi na tome da sa domaćim turističkim agencijama u Mostaru i Hercegovini dogovore da oni prodaju turističke aranžmane na letovima za Italiju, Irsku i Poljsku, kako sadašnje linije ne bi bile samo dovođenje vjerskih turista u Međugorje nego i odvođenje BiH turista na te destinacije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh