BIZnews

JobFAIR ’22 – Iskoristi svoju šansu!

JobFAIR je sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije.

JobFAIR '22 / PR - Haber.ba

Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC LC Sarajevo ovogodišnji Sajam zapošljavanja, “JobFAIR ’22 – Iskoristi svoju šansu!”, održava potpuno uživo 7. i 8. novembra na platou Kampusa UNSA.

Glavni cilj JobFAIR-a je pružanje prilike studentima i diplomcima tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije da se uvežu sa predstavnicima kompanija u Bosni i Hercegovini. Održavanje Sajma, četrnaesti put, dokaz je kvaliteta koji je prepoznat od sve većeg broja studenata i diplomaca, ali i vodećih kompanija u Bosni I Hercegovini.

Tokom dva dana posjetioci Sajma će imati priliku kroz neformalni razgovor s predstavnicima kompanija saznati koje kompetencije vode do stalnog zaposlenja, ali i kako doći do prakse ili posla u nekoj od kompanija učesnica Sajma. Predstavnici kompanija učesnica Sajma će imati priliku da se upoznaju sa mladima koji predstavljaju potencijalne zaposlenike u njihovoj kompaniji, te vide njihovu spremnost na rad, dodatno učenje i napredovanje, a sve u cilju veće konkurentnosti na sve zahtjevnijem tržištu rada.

Velika nam je čast što će ovogodišnje kompanije učesnice biti: CBC – Circuit Business Consulting, Endava Sarajevo, ZIRA, Authority Partners, ComTrade, InfoBip, HulkApps, Mistral, Tacta, RUBICON, ENIT, DataSoft, Atlant, Asseco, SoftraySolutions, System verification, Walter Code i HYCU.

I ove godine će se održati popratne aktivnosti, kroz koje će studenti i diplomci imati priliku da unaprijede svoje vještine i izdvoje se od ostalih kandidata.

Radionica poslovne komunikacije je radionica koja pruža priliku studentima i diplomcima da poboljšaju svoje komunikacijske vještine. S obzirom na to da većina nije imala prethodnog poslovnog iskustva, ovaj tip komunikacije predstavlja izazov za one koji tek koračaju poslovnim stazama.

CV & LinkedIn radionica je radionica koja se organizuje sa ciljem da studentima pruži konstruktivne savjete kako da pripreme svoj CV i LinkedIn profil, te se na taj način istaknu od ostalih kandidata prilikom prijave na posao. Radionica će se održati 3. Novembra, a možete se još prijaviti putem forme.

Posjetioci će također imati priliku prisustvovati radionici Career Speed Dating (CSD). Career Speed Dating je radionica koja simulira razgovor za posao u trajanju od samo 5 minuta. CSD omogućava studentima da se prvi put okušaju u razgovoru za posao sa predstavnicima željenih kompanija te se uz svoje vještine izdvoje od ostalih. Na kraju razgovora, svi učesnici će dobiti povratne informacije od predstavnika kompanije i saznati čemu trebaju poraditi kako bi se spremili za buduće razgovore za posao. Ova radionica omogućava svim učesnicima da se suoče sa svojim strahom od poslovnog razgovora i lakše ga prevaziđu.

Vrijeme održavanja radionica, način prijave, kao i sam koncept Sajma bit će objavljeni na zvaničnoj web stranici projekta, www.jobfair.ba. Za sve ostale informacije pratite profile “JobFAIR ‘22 – Iskoristi svoju šansu!” na društvenim mrežama Facebook, Instagram, LinkedIn i Youtube kanalu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh