BIZnews

Tri IT kompanije iz BiH na listi “Impact Stars” Deloittea

Kompanije iz devet država ostvarile su plasman na listi tehnoloških firmi sa najbržim rastom u centralnoj i istočnoj Evropi, koju sastavlja konsultantska i revizorska kuća Deloitte. Najuspešnije su firme iz Češke (19 kompanija) i Poljske sa 16 plasiranih firmi.

Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija nemaju nijednog predstavnika na listi. Iz Hrvatske su na listi četiri kompanije.

Na listi 50 najbrže rastućih su i Slovačka s pet kompanija, Bugarska s dvije, Albanija, Estonija, Litvanija i Slovenija sa po jednom plasiranom kompanijom.

Kako se navodi, pobjednici, odnosno top 50 kompanija za 2021. godinu odbrani su na osnovu rasta prihoda tokom četiri godine (od 2017. do 2020.).

Prva kompanija na listi, češki fintech business FTMO ostvario je najveći prihod i rast ikada zabilježen kod bilo koje kompanije, od 39.432 posto (zasnovano na prihodima od 2017. do 2020.)

Tri kompanije iz BiH, ipak, uvrštene su u kategoriju “Impact Stars”. Te bh. kompanije su Symphony, ZenDev i Telemax.

Ova kategorija, kako je navedeno, prepoznaje kompanije koje svojim proizvodom ili uslugom imaju pozitivan uticaj na društvo, poslovnu zajednicu, inovativnost, okolinu ili različitost, prenosi biznisinfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh