BIZnews

Federacija obnavlja naftne terminale

Preduzeće Operator – Terminali Federacije (OTF) raspisalo je velike tendere za obnovu i ponovno puštanje u pogon naftnih terminala u Blažuju kraj Sarajeva i Bihaću. Ukupna procijenjena vrijednost ugovora je čak 34,1 milion KM..

Riječ je terminalima koji su godinama van funkcije i u devastiranom stanju.

Prvi tender osnosi se na izvođenje radova na potpunoj rekonstrukciji terminala tečnih naftnih goriva Blažuj, rekonstrukciji i dogradnji postojećeg objekta Upravne zgrade OTF-a i radova na sanaciji pristupnog industrijskog željezničkog kolosjeka.

Riječ je o otvorenom postupku a kriterij za dodjelu ugovora je ekonomski najpovoljnija ponuda. Rok za prijem ponuda je 22.06.2021. a one će isti dan biti i otvorene. Ovaj tender podijeljen je u tri dijela, odnosno LOT-a.

LOT jedan se odnosi na “Izvođenje radova na potpunoj rekonstrukciji terminala tečnih naftnih goriva Blažuj”, u skladu s projektnom dokumentacijom. To podrazumijeva nabavku, isporuku, ugradnju i funkcionalno povezivanje opreme, nabavku materijala, izvođenje radova sanacije, rekonstrukcije i izgradnje, probni rad i puštanje u pogon.

Procijenjena vrijednost ovog ugovora je 17,1 milion KM bez PDV-a, odnosno ukupno oko 20 miliona maraka. Rok izvršenja je od 18 do 24 mjeseca.

LOT 2 podrazumijeva “Izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg objekta upravne zgrade OTF-a” , u skladu s projektnom dokumentacijom, što podrazumijeva nabavku, isporuku, ugradnju i funkcionalno povezivanje opreme, nabavku materijala, izvođenje radova sanacije, rekonstrukcije i dogradnje, probni rad i puštanje u pogon.

Vrijednost ovog ugovora procijenjena je na 2 miliona KM, odnosno 2,34 miliona s PDV-om. Rok za izvršenje ugovora je 120 do 180 dana.

Predmet LOT- 3 je “Rekonstrukcija kolosijeka od početka skretnice br.1 (km0+421,39) kolosijek 1, kolosijek 2, kolosijek 3“, u skladu sa projektnom dokumentacijom, što podrazumijeva nabavka i ugradnja materijala, radovi na izradi željezničkog gornjeg stroja, pružnim prelazima i mostovima.

Vrijednost ugovora procjenjuje se na 400 hiljada KM, ili 468 hiljada KM sa PDV-om. Rok za izvršenje je 150 do 240 dana.

Osim toga, OTF je rapisao poseban tender za rekonstrukciju terminala tečnih naftnih goriva Bihać. To podrazumijeva nabavku, isporuku, ugradnju, ispitivanje i funkcionalno povezivanje opreme, nabavku i isporuku materijala, izvođenje radova sanacije, rekonstrukcije i izgradnje, probni rad i puštanje u pogon itd.

Vrijednost bez PDV je 9,7 miliona KM, odnosno 11,3 milion KM sa ovim porezom. Rok za dostavu ponuda je po ovom trenderu je 21.06.2021.

Rekonstrukcijom ovih terminala Federacija će dobiti mogućnost skladištenja velikih količina naftne, prenosi biznisinfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh