BIZnews

Agencija za statistiku / Porast potrošačkih cijena u BiH

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u martu su u prosjeku bile više za 0,8 posto u odnosu na februar, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Kupovina - Twitter

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 1,2 posto, odjeća i obuća za 2,4 posto, stanovanje i režijski troškovi za 0,1 posto, prevoz za 2,1 posto, a ostala dobara i usluga za 0,5 posto.

U martu su alkoholna pića i duhan u prosjeku jeftiniji za 0,1 odsto u odnosu na februar, namještaj i aparati za domaćinstvo za 0,6 posto, a rekreacija i kultura za 0,1 posto.

Nivo cijena u martu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine niži je za 0,5 posto.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 1,1 posto, alkoholna pića i duvan za 1,9 posto, zdravstvo za 0,7 posto, obrazovanje za 0,3 posto, restorani i hoteli, te ostala dobra i usluge za 0,4 posto.

Odjeća i obuća u prosjeku su jeftiniji za 10,3 posto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za dva posto, prevoz za 3,6 posto, komunikacije, te rekreacija i kultura za 0,2 posto, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh