BIZnews

Uspješna bh. franšiza School & School proširila poslovanje na Bugarsku

Multidisciplinarna škola School & School, nastala u BiH, nedavno je svoje poslovanje proširila u Bugarsku. Franšiza je dostupna i u drugim zemljama regiona.

Đaci - Nezavisni.ba

Danas, na tržištu neformalnog obrazovanja namijenjenog uglavnom djeci, većina škola su specijalizovane za jednu disciplinu – tako, postoje škole koje su specijalizovane isključivo za strane jezike, ili škole koje obrazuju djecu u oblasti muzičkog vaspitanja. Nezaobilazne su i STEM škole koje podučavaju u oblastima robotike, programiranja, matematike, hemije i fizike. Ne treba zaboraviti škole koje se bave podučavanjem iz logičkog razmišljanja, ali i druge – analizira tržište Nihad Softić, osnivač multidisciplinarne škole School & School, izvještava fracnshising.rs.

– Upravo tu se razlikujemo u odnosu na sve druge škole, jer School & School sistem obrazovanja omogućava sticanje kompetativnog znanja i vještina 21. vijeka na sasvim drugačiji i inovativan način i to kroz jedan od 20+ školskih programa, 365 dana godišnje, 14 sati dnevno – objašnjava Softić, koji je školu School & School osnovao prije šest godina u Bosni i Hercegovini.

U međuvremenu, škola je započela svoj život i van granica Bosne i Hercegovine i to uz pomoć franšiznog modela poslovanja. Naime, u Bosni i Hercegovini rade četiri jedinice u vlasništvu matične kompanije, dok u Srbiji posluju četiri franšize, a od nedavno i jedna u Bugarskoj, u Sofiji.

Među pomenutih dvadesetak programa franšiznog sistema School & School nalaze se produženi boravak, ljetnja i zimska škola iz različitih oblasti: robotike i programiranja, dizajna igara, kreativne fizike i matematike, kompjuterskih animacija, ali i YouTube akademija, kao i časovi muzike, stranih jezika, glume i uličnog baleta.
School & School je, zapravo, vokacijska škola za decu i tinejdžere specijalizovana za posmatranje, otkrivanje i razvoj talenata.
– Zahvaljujući posebno osmišljenom programu baziranom na višestrukoj inteligenciji, polaznici School & School-a imaju mogućnost da putem finih, primijenjenih i tehničkih nauka pronađu svoje talente i strast prema određenoj disciplini koja će im olakšati odabir buduće akademske i profesionalne karijere – objašnjava Softić.

Svi ovi programi, kao i holistički pristup obrazovanju mladih, biće u ponudi franšiznih škola School & School, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh