BIZnews

Hotel “Bistrica” otpustio sedamdeset radnika

U rješenju se još navodi da će otpuštenom radniku plata biti isplaćena za mart, dok će se sve ostale obaveze isplatiti “kada se za to steknu uslovi”

Hotel Bistrica - Nezavisne.com

Vlasnici hotela “Bistrica”, koji se nalazi na Jahorini, počeli su sa otpuštanjem radnika, kojima su rješenja o prestanku radnog odnosa datirana 15.04. ove godine.

Prema informacijama Slobodana Vaskovića biće otpušteno oko sedamdeset radnika od kojih su neki uposleni u tom hotelu preko dvije decenije.

“Otkazuje se ugovor o radu usljed ekonomskih i organizacionih promjena kod poslodavca i nemogućnosti drugog posla radniku zbog prestanka rada hotela Bistrica”, navodi se u u jednom od rješenja koje je potpisao direktor firme “Bat hotela”, koja je vlasnik hotela, Pero Škavić.

U rješenju se još navodi da će otpuštenom radniku plata biti isplaćena za mart, dok će se sve ostale obaveze isplatiti “kada se za to steknu uslovi”.

Firma “Batagon” kupila je “Bistricu” u novembru 2018. godine od “OC Jahorina” i za hotel platila 5.985.900 KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh