BIZnews

Sljedeće godine više turista: Kineski tur-operatori u posjeti BiH

Grupa kineskih tur-operatora, koja boravi u BiH ovih dana, nakon Banjaluke i Sarajeva, posjetila je i Višegrad.

Tur-operatori došli su u organizaciji turističke agencije Zepter sa ciljem da u Kini predstave potencijale koje BiH nudi, prenosi Indikator.

Kineski tur-operator Megi Kjen rekla je da je prvi put u Višegradu i da je oduševljena onim što je vidjela, kao i ljudima i kulturom.

-Naš cilj je da povežemo Višegrad kao novu turističku destinaciju za turiste iz Kine, istakla je Kjen, izvještavaju beogradske Novosti.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je sve veći broj dolazaka kineskih turista, čemu su prethodile slobodne vize za njih.

– Pripremili smo se za sve veći broj dolazaka kineskih turista i odštampali smo brošuru na kineskom jeziku. Posjeta kineskih tur-operatora je jedan od znakova da će sljedeća godina biti veoma značajna za posjetu turista iz Kine, istakla je Todorovićeva.

Predstavnik agencije Zepter Vladimir Đumić rekao je da kineski tur-operatori žele da razviju ture koje se odnose na Srbiju i BiH.

– Došli su da razvijaju turističke programe koji pokazuju ljepote BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Postoji dosta potencijala za razvoj ovakvog programa, kaže Đumić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh