Noviteti

Renault bilježi rast prodaje i prihoda unatoč manjem udjelu električnih vozila

vecteezy.com

Francuska automobilska grupa Renault ostvarila je prihod od prodaje od 11,7 milijardi eura u prvom kvartalu ove godine. Što predstavlja povećanje od 1,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ukupna prodaja vozila u prvom kvartalu ove godine nadmašila je onu iz istog razdoblja prošle godine. Iako je udio električnih vozila nešto manji.

Thierry Pieton, glavni financijski direktor, istaknuo je da je ovo najuspješniji kvartal od 2019. godine, gledano u apsolutnim brojkama, prema izvješću o zaradi objavljenom danas od strane grupe.

Izvještava se da su prihodi od prodaje porasli za 5,9 posto bez utjecaja tečajnih razlika. Ovo je također utjecalo na prihode u automobilskom sektoru, koji su iznosili 10,4 milijarde eura. Što je bilo za 0,7 posto manje, ali bez utjecaja tečajnih razlika, povećali su se za 3,6 posto.
Povećanje prodaje od 2,6%

U prvom kvartalu ove godine, grupacija je prodala 549.099 vozila, što predstavlja povećanje od 2,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Udio elektrificiranih vozila porastao je za osam postotnih bodova, dosegnuvši 48 posto. Grupa predviđa daljnji rast ovog udjela s početkom prodaje električnih modela Scenic, Renault 5 i Renault 4. Udio električnih vozila iznosio je 10,5 posto, u odnosu na 11 posto u istom razdoblju prošle godine, prema izvješću francuske novinske agencije AFP.

Financijske transakcije grupe, koje uključuju kreditiranje kupaca i obročne otplate, iznosile su 1,2 milijarde eura. Što predstavlja povećanje od 27,9% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U grupi ističu da je ovaj porast posljedica viših kamatnih stopa.

U isto vrijeme, tvrtka je potvrdila svoja poslovna očekivanja za tekuću godinu. Među ostalim, predviđa se da će operativna marža koncerna iznositi najmanje 7,5 posto.

Renault je prošle godine ostvario dobit zahvaljujući povećanoj prodaji. Iako je to bilo na račun novih modela i povećanja cijena, prenosi Seebiz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh