Noviteti

Škoda Enyaq Vision 7S koncept izgleda vrlo zanimljivo, ali ne stiže uskoro

Škoda električni automobili su poprilično popularni i dobro se prodaju

Printscreen/Ilustracija

Škoda električni automobili su poprilično popularni i dobro se prodaju, recenzije su pozitivne, tako da su se odlučili predstaviti drugu generaciju Škoda Enyaq modela. Ipak, neće se baš tako skoro pojaviti u prodaji.

Novi modeli bi trebali biti poprilično drugačiji. Izvršni direktor Klaus Zellme spomenuo je kako će Škoda Enyaq MK2 (negdje se spominje i naziv “Vision 7” koncept, iako neki tvrde kako se radi o različitim modelima) biti prvi kompanijin električni automobil koji će ležati na novoj Volkswagenovoj SSP platformi.

Radi se o platformi na kojoj će se pojaviti novi električni VW Golf, kao i 80% drugih automobila iz grupacije.

Novi bi se Enyaq trebao proizvoditi u Mlada Boleslav tvornici u Češkoj, istoj onoj u kojoj se proizvodi trenutni model, a očekuje se da će i u novom modelu koristiti takozvani “Modern Solid” dizajnerski izričaj.

Nova SSP platforma omogućiće VW-u značajnu uštedu u proizvodnji jer će mnogi modeli koristiti iste elektromotore, baterije i druge karakteristike. Najznačajnija novost je ekstremno brzo punjenje baterije: od 10-80% za samo 12 minuta.

Škoda Enyaq bi se u prodaji trebao pojaviti tek za 5-6 godina, 2028. ili 2029. Godine, piše Računalo.com.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh