Noviteti

Cadillac predstavio novi električni krosover

Cadillac je predstavio novi električni model – Optiq.

Cadillac predstavio novi električni krosover - biznis.ba

Osmišljen tako da bude jedan nivo ispod Lyriq modela, Optiq je kompaktni krosover koji, kako su rekli iz kompanije, “obećava dinamičnu vožnju”, a cilj im je da bude pristupačan širim masama.

Nisu dali mnogo detalja o ovom modelu, ali bar znamo kako će da izgleda – imaće vertikalne farove i nisko postavljene usisne rešetke. Tu su, između ostalog, i 21-inčni točkovi.

Zadnji dio automobila nema neke karakteristike kojima bi se posebno isticao, ali u pojedinim dijelovima liči na Escalade IQ. Mada iz kompanije nisu dali karakteristike ovog modela, ponešto je ipak poznato, poput dimenzija (4.821mm x 2.954mm).

Što se tiče pogonskog sklopa, u pitanju je električni motor sa 201 KS ili 241 KS, kao i verzija sa dualnim motorom i pogonom na sva četiri točka, sa kombinovanom snagom od 283 KS.

Cijena je i dalje velika misterija, ali trebalo bi da bude jeftiniji od Lyriq-a koji košta 57.200 dolara, piše Biznis.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh