Noviteti

Ducati novim modelom napada italijanski motokros šampionat

Italijanski Ducati saopštio je da već dvije godine rade na novom MX motociklu koji će učestvovati u Italijanskom motokros šampionatu sljedeće godine.

Ducati

Iz Ducatija su rekli da je u pitanju “višegodišnji projekat, a modeli iz te serije će vremenom postati dio porodice, počevši od motokrosa”.

I dalje ne znamo o čemu se tačno radi, ali znamo da Ducati namerava da koristi Desmo motore i da je cilj da novi modeli budu što lakši, uz što više kvalitetnih komponenti.

Takođe, znamo ko radi na novom Ducati projektu. Tu je Sicilijanac po imenu Antonio Kairoli koji je osvojio dva MX2 šampionata sa Yamahom prije nego što je postao član Red Bull KTM Factory Racinga 2009 godine, a 2021 je postao menadžer KTM Factory tima.

Prije nekoliko dana, KTM je objavio da je Kairoli dao otkaz, a iz Ducatija su najavili da je on njihov novi testni vozač, piše b92.

Takođe, tu je i osmostruki šampion Italije Alesandro Lupino, koji će biti vozač i za testove i za trke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh