Noviteti

Fusion JC7: Ima 1.000 konjskih snaga, izgleda kao Bugatti i košta 2,5 miliona dolara

JC7 je jedan od najnovijih modela koji je ugledao svjetlost dana

Dok naprave autoputeve, izmislit će leteće automobile, pa nam ceste neće ni trebati. Ova zafrkancija je prije nekoliko decenija djelovala tako futuristički, ali vizionari, inžinjeri su se pobrinuli da ona polako postaje realnost.

Tako je kreiran Fusion JC7, koji predstavlja prototip letećeg automobila sličan Bugatti modelu.

Pokreću ga mlazni motori sa 1.000 konjskih snaga. Cijena jedva da se može zamisliti u okvirima običnih smrtnika – 2,5 miliona dolara.

JC7 je jedan od najnovijih modela koji je ugledao svjetlost dana. Ovaj leteći superautomobil je realizacija ideje Grega Brauna, dizajnera iz Kalifornije i pilota F-18 američke mornarice.

Skoro 20 godina Braun je radio na dizajnu Fusion JC7. Dug je oko 7,5 metara. S raširenim krilima, vozilo će moći da poleti zahvaljujući dvostrukim mlaznim motorima Williams FJ-33, težine samo 145 kg. Za ubrzanje od 0 do 225 km na sat bit će potrebno oko šest sekundi, a brzina leta je 836 km na sat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh