Noviteti

Japanske marke automobila najbolje po džep vlasnika

Kelley Blue Book je nagradio automobile koji najmanje koštaju svoje vlasnike u pet godina posedovanja. Od svih modela za 2022. modelnu godinu koji su na tržištu, dominiraju dvije japanske marke: Toyota i Lexus.

Japanske marke automobila najbolje po džep vlasnika - Pixabay

Zapravo, KBB je nagradio i Toyotu i Lexus, prvonavedeni brend u “mejnstrim” kategoriji a potonji u klasi luksuznih proizvođača. KBB je takođe podijelio nagrade po klasama vozila.

U 23 kategorije, pet Toyotinih modela, Corolla, Avalon, Corolla Hybrid, Sienna i Tundra, nalaze se na listi. S druge strane, kod premijum četvorotočkaša, četiri Lexusa se ističu: UX, NX, RX i LX.

Kada je o električnim vozilima riječ, Nissan LEAF je dobio nagradu u “mejnstrim” klasi, dok je u luksuznoj naslov odnio Tesla Model 3.

KBB u određivanju indeksa najboljeg odnosa troškova tokom posjedovanja u obzir uzima pad cijene, očekivane troškove goriva, finansijske i osiguravajuće namete, održavanje i popravke i porez.

U osnovi, ovi podaci ističu koji automobili vlasnike koštaju najmanje tokom pet godina posjedovanja, prenosi Telegraf.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh