Noviteti

Alfa Romeo ženevsko iznenađenje je novi kompaktni SUV Tonale

Na Internet su dospjele prve nezvanične fotografije novog Alfa Romeo SUV koncepta.

Alfa Romeo SUV Tonale - B92.net

U predvečerje ženevskog auto-salona razriješena je jedna od nepoznanica ove sajamske manifestacije. Alfin sajamski novitet je koncept budućeg kompaktnog SUV modela ovog proizvođača nazvan Tonale.

Poput modela Stelvio, i novi SUV dobio je oznaku po jednom planinskom prevoju u Italiji koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.883 m.

Alfa Romeo Tonale imaće zvaničnu premijeru u utorak prijepodne, tokom prvog novinarskog dana na sajmu automobila u Ženevi, a fotografije u niskoj rezoluciji objavljene na sajtu clubalfa.it i forumu Autopareri otkrivaju atraktivan dizajn sa prepoznatljivom Alfinom prednjom maskom i uskim prorezima za farove, dok je zadnji dio automobila zakošen kao kod kupe vozila.

Alfin novi SUV koncept poslužiće kao osnova za budući produkcijski model koji će u gami italijanskog proizvođača zauzeti poziciju ispod Stelvia, a rivali na tržištu biće mu BMW X1/X2, Audi Q3, Volvo XC40, Jaguara E-Pace i drugi.

Više detalja biće poznato nakon današnje ženevske premijere ovog vozila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh