Aktuelno

Hyundai ukida dva sportska modela u Evropi

Ljubitelji sportskih automobila ostali su bez dve odlične opcije. Rival Golfa GTI, Hyundai i30 N, i potkompaktni i20 N odlaze sa evropskog tržišta.

Hyundai promo

Hyundai i30 N lansiran je 2017. godine sa 2.0-litarskim turbo benzincem u dve verzije – sa 250 KS i 280 KS. Kupci su mogli da biraju između manuelnog i automatskog mjenjača.

Hyundai i20 N iz 2020. godine dolazi sa 1.6 turbo motorom od 204 KS.

“Proizvodnja N modela sa SUS motorima prestaje za evropsko tržište, počevši od februara, u skladu sa našom posvećenošću da kupcima ponudimo liniju sa nultom emisijom do 2035. godine”, saopštio je Hyundai, a prenosi Carscoops.

Hyundai će se u budućnosti bazirati na razvoju i prodaji električnih automobila sa sportskim performansama, kao što je, na primjer, hvaljeni Ioniq 5 N, piše B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh