Aktuelno

Upozorenje mehaničara: Ako osjetite ovaj miris, odmah izađite iz automobila

Ovaj miris može da ukaže na to da vozilo ima labave svjećice ili da postoji problem sa izdušnim gasovima

automobil - Mreža x

Automehaničar Skoti Kilmer (Scotty Kilmer) pozvao je vozače benzinaca i dizel motora da “odmah izađu iz automobila” ako osjete specifičan miris tokom vožnje.

Ako osjetite miris goriva dok ste za volanom, to nije dobar znak i može ukazivati na curenje. Međutim, Kilmer ističe da u ovoj situaciji nema potrebe za panikom jer objašnjenje može biti jednostavno.

Međutim, on apelira na vozače da brzo provjere u čemu je problem kako bi se problem dijagnostikovao i riješio na vrijeme.

– Ako osjetite miris benzina tokom vožnje, ne paničite. Neki klijenti koji su mi dolazili sa ovim problemima zapravo su jednostavno zaboravili da stave čep kada su napunili gorivo – kazao je Kilmer. prenosi Avaz

Savjetuje da ako osjetite miris benzina, provjerite brizgaljke za gorivo i vodove za gorivo.

– Ako su tri brizgaljke za gorivo prljave, a jedna čista, to je ona koja curi – istakao je.

Prema “ClickMechanicu”, miris goriva također može da bude znak neispravnog regulatora pritiska goriva. Ovaj miris može da ukaže na to da vozilo ima labave svjećice ili da postoji problem sa izdušnim gasovima.

Međutim, to može da bude indikacija da postoji curenje u sistemu goriva koje može imati razorne posljedice.

– Ovo može da se desi zbog curenja u cijevi za gorivo ili ako postoji pukotina negdje unutar komponenti sistema za gorivo. Ključno je da ne vozite automobil u takvoj situaciji i da ga što prije provjeri mehaničar“ – prenosi njihovo upozorenje Express.co.uk.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh