Aktuelno

Honda najavila novi električni koncept automobil

Honda je sa jednom slikom i kratkim saopštenjem najavila da će početkom januara sljedeće godine na CES sajmu u Las Vegasu predstaviti novi koncept.

Pixnio | Honda

Tačnije, japanski proizvođač kaže da će 9. januara na CES-u predstaviti novo, globalno električno vozilo, ali za sada ne otkriva njegovo ime. Prva tizer slika inače pokazuje da vozilo ima oštre linije i klinasti oblik.

Izvršni direktor Honde Global, Tošihiro Mibe će prikazati automobil tokom CES prezentacije, gdje će takođe predstaviti viziju ovog proizvođača automobila za novu seriju globalnih električnih vozila.

Honda namjerava da predstavi 30 električnih vozila širom svijeta do 2030. godine i da do tada dostigne godišnji obim prodaje EV modela od dva miliona jedinica, prenosi “AutoBlog“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh