Aktuelno

Za besprijekorno digitalno iskustvo: Porsche proširuje partnerstvo s Googleom

Cilj je još dublja integracija Googleovih usluga u Porsche vozila.

Integracija Googleovog ekosistema uključivat će Google Maps, Google Assistant i veliki izbor aplikacija dostupnih putem Google Play Storea. Porsche

Integracija Googleovog ekosistema uključivat će Google Maps, Google Assistant i veliki izbor aplikacija dostupnih putem Google Play Storea. Porsche će ponuditi Googleove usluge za navigaciju, govor i ekosistem aplikacija u budućim generacijama vozila, a planira pokrenuti proizvodnju sredinom desetljeća.

Redovna online ažuriranja

Uz Googleovo sučelje Porsche će kupcima i dalje omogućavati svoje poznato korisničko sučelje sistema Porsche Communication Management (PCM), uključujući redovna online ažuriranja koja održavaju PCM sistem ažuriranim.

– Naši kupci ispunjavaju san našim vozilima. Osim bezvremenskog dizajna i iznimnih performansi, žele i besprijekorno digitalno iskustvo. Ovaj pomiješani ekosistem rezultat je integracije platformi i aplikacija koje korisnici poznaju sa svojih krajnjih uređaja – kaže Oliver Blume, predsjednik Izvršnog odbora Porsche AG.

U budućnosti će ekosistemi različitih dobavljača koji su relevantni za kupce biti integrirani direktno u vozilo putem standardiziranih sučelja i platformi. PCM će tako postati sastavni dio digitalnog ekosistema kupaca Porschea širom svijeta čineći ponudu ugrađenog Googlea sljedećim korakom za Porsche na tom putu. Partnerstvo između Porschea i Googlea dugoročan je poduhvat, piše Smartlife.

Inovativna i korisna iskustva

– Uzbuđeni smo što smo partneri s Porscheom u njihovom cilju da svojim klijentima donesu inovativna i korisna iskustva u vozilu – kaže Hiroši Lokhajmer, viši potpredsjednik za platforme i ekosisteme u Googleu.

S infotainment iskustvom izgrađenim na Androidu vozači će moći pristupiti najnovijim Googleovim tehnologijama i uslugama u kombinaciji s najboljim od Porsche dizajna i brendiranja, piše avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh