Aktuelno

Novi Golf 9 će se proizvoditi u Wolfsburgu

Iz Volkswagena su potvrdili kako će Golf dobiti nasljednika, ali i otkrili nekoliko zanimljivih informacija.

Volkswagen tako u svojoj objavi otkriva da će novi Golf koristiti SSP platformu (Scalable Systems Platform), a na tržištu će biti potkraj desetljeća. Imat će isključivo električni pogon, a proizvodit će se u matičnoj tvornici u Wolfsburgu.

Isto vrijedi i za model iz domene A segmenta, koji će imati karakteristike urbanog SUV-a. Iz Wolfsburga će dolaziti i Tiguan, uključujući izvedbu Allspace.

Kad je u pitanju model limuzine iza projekta Trinity, proizvodnja ovog modela će umjesto u Wolfsburgu biti u Zwickauu, piše Index Auto.

Od ostalih vijesti vrijedi reći kako tvornica Osnabrück nastavlja proizvoditi Arteon i T-Roc cabrio, otkrio je prvi čovjek Volkswagena Thomas Schäfer nakon sastanka članova uprave i nadzornog odbora, na kojem se raspravljalo o planu raspodjele proizvodnje do 2028. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh