Aktuelno

Formula 1: Carlos Sainz starta prvi na utrci za Veliku nagradu SAD-a

Svjetski šampionat Formule 1 nastavlja se večeras 19. utrkom sezone koja se vozi na 5,5 kilometara dugoj stazi u Austinu u saveznoj američkoj državi Teksasu

Vozač Ferrarija Carlos Sainz bio je najbolji u kvalifikacijama i izborio prvo startno mjesto na utrci Formule 1 koja će se voziti kasno večeras za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država.

Svjetski šampionat Formule 1 nastavlja se večeras 19. utrkom sezone koja se vozi na 5,5 kilometara dugoj stazi u Austinu u saveznoj američkoj državi Teksasu.

Sa prve pozicije startat će 28-godišnji Španac Sainz kome će to biti druga pol pozicija u karijeri.

I Ferrarijev drugi vozač Charles Leclerc bio je dobar u kvalifikacijama i ostvario drugo najbolje vrijeme, ali će zbog promjena na bolidu nazadovati na startnoj ravnini za deset mjesta i drugu startnu poziciju prepustiti trenutno vodećem u poretku vozača Maxu Verstappenu iz Red Bulla.

Sa treće pozicije startat će bivši svjetski prvak Lewis Hamilton u Mercedesu.

Verstappen je vodeći u svjetskom poretku sa 366 bodova, njegov timski kolega Sergio Perez je drugi s 253 boda, a Leclerc na trećem mjestu ima bod manje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh