Aktuelno

Dodik: Guterres će biti umiješan u raspad BiH

Milorad Dodik - N1

Nakon obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija koja se održava u New Yorku, iz Budimpešte je reagovao član Predsjedništva Milorad Dodik koji je pokušao spriječiti Komšićev govor.

Dodik je novinarima u Budimpešti, gdje je došao na Demografsku konferenciju, kazao da je u Komšićevom obraćanju problem što se predstavlja uime BiH, a posebno što to generalni sekretar UN-a Antonio Guterres prihvata.
Upravo zbog toga, Dodik kaže da će Guterres moći reći da je “umiješan u raspad BiH”.

“Jednog dana kada se bude pisala historija, onda će se reći da je generalni sekretar UN-a primio u privatnu posjetu čovjeka koji je klevetao druge u BiH i da je to doprinijelo nerazumijevanju, nepomirenju, nefunkcionisanju BiH i zato se ona raspala”, rekao Dodik.

Inače, Komšić je u svom obraćanju u New Yorku kazao da u Bosni i Hercegovini postoje brojne opasne politike kojima je cilj destabilizacija. Prokomentarisao je i loš odnos susjeda prema BiH te stalnoj težnji ka dijelovima teritorije BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh