Aktuelno

Broj civilnih žrtava u Afganistanu povećan na 72

Najmanje 13 američkih vojnika poginulo je u jučerašnjim eksplozijama, za koje je odgovornost preuzela takozvana Islamska država.

Zvaničnik NATO saveza izjavio je da sve strane snage imaju cilj da evakuišu svoje građane i radnike svojih ambasada iz Afganistana do 30. augusta.

Ovaj izvor dodao je da će talibanske snage pojačati bezbjednost i povećati broj pripadnika obezbjeđenja da bi kontrolisali masu na ulazu u aerodrom u Kabulu.

Australija je prekinula evakuacione letove iz Afganistana poslije samoubilačkih napada u Kabulu, objavio je premijer Skot Morison.

On je dodao da je australijsko vojno osoblje evakuisano samo nekoliko časova prije eksplozija i da više nije bezbjedno da evakuacija bude nastavljena.

Među žrtvama je i najmanje 28 talibana, saopšteno je iz ovog pokreta i napomenuto da nema razloga da se sa 31. augusta produžava rok za konačni odlazak stranih trupa iz Afganistana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh