Aktuelno

U Americi hospitalizovan rekordan broj djece zaraženih koronavirusom

Broj djece zaražene koronavirusom i hospitalizovane u Sjedinjenim Američkim Državama dostigao je jučer rekord, nešto više ih je od 1.900, dok su bolnice širom juga proširile kapacitet u borbi protiv delta soja.

Varijanta delta, koja se brzo širi među nevakcinisanim dijelom američkog stanovništva, izazvala je skok hospitalizacija posljednjih nedjelja, povećavajući broj pacijenata na pedijatriji na 1.902, saopćilo je američko Ministarstvo zdravlja.

Djeca trenutno čine oko 2,4 posto hospitalizacija u zemlji zbog Covida. Ona koja su mlađa od 12 godina nemaju pravo na vakcinu, što ih čini podložnijim infekciji delta soju.

Prema podacima Centra za kontrolu bolesti (CDC), ove nedjelje je hospitalizovan rekordan broj novih pacijenata starosnih grupa od 18-29, 30-39 i 40-49 godina.

Nagli porast novih slučajeva pojačao je tenzije između konzervativnih državnih lidera i lokalnih okruga o tome da li bi djeca morala da nose maske u školi kada se vrate u učionice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh