Aktuelno

Tužilaštvo BiH se žalilo na odluku Suda da Osmana Mehmedagića puste na slobodu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu na odluku Suda da direktora OSA-e Osmana Mehmedagića puste iz pritvora. U žalbi se traži da sud preinači odluku i odredi mjeru pritvora kao jedinu adekvatnu za neometan nastavak postupka.

Žalba je izjavljena zbog pogrešnog i nepotpuno utvđenog činjeničnog stanja u odnosu na prijedlog Tužilaštva BiH.

“Tužilaštvo BiH izjavljivanjem žalbe smatra da jedino mjera pritvora može osigurati neometano vođenje postupka i okončanje istrage. Također, u odnosu na osumnjičenog Denisa Prcića, žalba je izjavljena ranije, u zakonskom roku”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Mehmedagić je nakon dva dana provedena u pritvoru pušten na slobodu uz mjere zabrane.

Mehmedagiću je zabranjeno sastajanje sa određenim osobama, odnosno međusobni kontakti na bilo koji način sa drugim osumnjičenim osobama – Denisom Prcićem, Melisom Belkić-Mujkanović, Emirom Mujkanovićem, te kontaktiranje sa svjedocima Tužilaštva BiH u ovom krivičnom predmetu, uključujući i približavanje njima na udaljenosti od 50 metara, te svaki kontakt i razgovor o predmetu sa bilo kojom osobom osim sa braniocima.

U cilju redovnog obavljanja funkcije na kojoj se nalazi, izuzetno može komunicirati sa svjedocima Tužilaštva BiH i drugim osobama na udaljenosti i manjoj od 50 metara, ali mu se zabranjuje da sa tim osobama razgovara o ovom predmetu, naveli su iz Suda BiH ranije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh