Aktuelno

Broj nestalih nakon urušavanja zgrade u Miamiju porastao na 99 osoba

Spasioci očajnički traže preživjele zarobljene među ruševinama urušene 12-etažne stambene zgrade sjeverno od Miamija.

An aerial view showing a partially collapsed building in Surfside near Miami Beach, Florida, U.S., June 24, 2021. REUTERS/Marco Bello

Najmanje jedna osoba je smrtno stradala, a 99 se još uvijek vodi kao nestala. Dok porodice očajnički čekaju vijesti, timovi za pretragu rade danonoćno.

S obzirom da je pala noć, stotine spasilaca koristile su sonarne kamere i posebno obučene pse dok su pretraživali ruševine. Timovi su se provlačili kroz podzemni parking ispod zgrade u pokušaju da dođu do žrtava.

“Trideset i sedam ljudi izvučeno je iz ruševina nakon urušavanja zgrade. Medicinska pomoć ukazana je najmanje 11 osoba koje su povrijeđene, a četvero je prevezeno u bolnicu”, rekao je pomoćnik vatrogasnog spasilačkog osoblja Miami-Dade-a Ray Jadallah.
Gradonačelnica okruga Miami-Dade, Daniella Levine Cava, rekla je da je zgrada dvoetažna i da ima više od 130 jedinica. Operacije potrage i spašavanja nastavit će se tokom noći u srušenoj stambenoj zgradi Champlain Towers.

Cave navodi da je poznato mjesto boravka 102 osobe koje žive u ovoj zgradi, a 99 osoba se vodi kao nestalo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh