Aktuelno

U Sarajevu oboren temperaturni rekord, ljekari upozoravaju na opasnost

Danas je u Sarajevu izmjereno 37 stepeni Celzijusa i označen je kao najtopliji dan u posljednjih 15 godina. U protekla dva dana prevaziđeni su svi dosadašnji rekordi. Ljekari upozoravaju: ovakve temperature naročito su opasne po hronične bolesnike, starije osobe, djecu i trudnice.

”Ljudi koji su uslovno rečeno zdravi također imaju problem jer visoka temperatura od 39-40 je viša od tjelesne temperature. Čovjek se brani od visoke temperature znojeći se. Međutim tada nastaje problem. Taj sistem odbrane od visoke temperature se urušava i dođe do pregrijavanja”, naglasio je dr. Tihomir Bera, specijalista urgentne medicine.

Crveni meteoalarm je upaljen, a on je posljednji nivo upozorenja na skali. Visoke temperature biće nastavljene i narednih dana, ali doći će i do određenih promjena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh