Aktuelno

Svi ovdje griješimo: Kako se pravilno i sigurno mijenjaju brzine

Poslušajte savjet!

Mjenjač - pixabay

Toyota Yaris GR je odličan automobil koji dolazi sa manuelnim mjenjačem, ali ukoliko niste navikli na manuelni mjenjač, bićete u problemu, baš kao izvjesni Robert Mičel u priloženom video snimku…

Mičel radi na stazi u Nirnburgu i ima ogromno iskustvo u svijetu automobilizma, pa je u martu dobio priliku da na stazi provoza Toyotu Yaris GR i tokom te vožnje napravio veliku grešku.

Greškom je iz pete brzine prebacio u drugu umjesto u četvrtu i napravio veliki problem. Pokušao je da pusti kvačilo i da ubaci u pravu brzinu, ali nije uspio da reaguje dovoljno brzo i nanio “kvalitetnu” štetu motoru.

Interesantno, Yaris nije pokazao naznake nekog problema. Mičel je uspio da izveze još nekoliko krugova i Toyota je isporučivala snagu bez ikakvog ometanja, ali nakon određenog vremena motor je krenuo da “štuca”, a zatim i potpuno “umro”.

Čitava situacija je objašnjena u prikazanom video snimku.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh