Posao

Radnik prelazio sa skele na skelu, okliznuo se i pao

Povrijeđenom muškarcu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je zbog teških povreda zadržan na liječenju.

Rad na građevini - Ilustracija / Banjaluka.com

U utorak oko 13.35 sati u Ulici Domenica Biondija u Rovinju 43-godišnjak, koji je izvodio građevinske radove na fasadi kuće, prilikom prelaska s jedne skele na drugu u jednom se trenutku okliznuo i pao na tlo s visine od oko 3.5 metara.

Povrijeđenom muškarcu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je zbog teških povreda zadržan na liječenju.

O događaju je obaviještena inspekcija nadležna za zaštitu na radu radi preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Jučer oko 17.00 časova u Čakovcu, ulici Travnik, dogodila se još jedna nesreća na radu u kojoj je teško povrijeđen 59-godišnjak.

Nezgoda se dogodila u trenutku kada je 59-godišnjak (suvlasnik kompanije koja se bavi izradom građevinske limarije) na krovu garaže obavljao mjerenja vezana za zamjenu krovišta. U jednom trenutku došlo je do pucanja ploča na kojima je stajao te je s visine oko 3.5 metara pao na betonski pod garaže.

Vozilom hitne medicinske pomoći povrijeđeni 59-godišnjak prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je u nezgodi teško povrijeđen te je zadržan na daljem liječenju, prenosi “Jutarnji“.

Na mjesto događaja išao je inspektor zaštite na radu s ciljem preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh