Hrana i piće

Nova otkrića: Čokoladu je najbolje jesti za doručak, ubrzava metabolizam i pomaže pri mršavljenju

Čokolada se od davnina koristila za liječenje nekih zdravstvenih problema, ali se novom studijom došlo do toga da je korisna i kod skidanja kilograma

Tamna čokolada - Jutarnji.hr

Vjerovatno ste do sada čokoladu smatrali namirnicom koja stroga spada u kategoriju slatkiša – ali varate se. Pored toga što može da nas razbudi i razbistri mozak, čokolada ima pozitivan efekat na cjelokupno zdravlje.

Nauka je još jednom potvrdila i podstakla konzumiranje čokolade.

Naime, prema istraživanjima koje je su sproveli stručnjaci iz Brigama u Sjedinjenim Američkim Državama, čokolada poboljšava kognitivne funkcije mozga.

Kako nam je bitno da mozak funkcioniše tokom radnog dana, naučnici su doneli jedini logični zaključak: čokoladu je najbolje jesti za doručak.

Iako je čokolada prepuna kalorija, ona sadrži sastojke koji pomažu u gubitku težine, smatraju stručnjaci.

Da bi testirali da li čokolada može da pomogne u gubitku kilograma, svaka žena je pojela 100 gr čokolade u roku od jednog sata posle buđenja ili u roku od jednog sata pre odlaska u krevet.

Posle ovog eksperimenta, utvrđeno je da su žene koje su jele čokoladu u ranim jutranjim satima, brže mršavile.

Ovo nije prvi put da naučnici ukazuju na prednosti čokolade.

Druge studije ukazale su na to da je čokolada dobra za srce, a da konzumiranje određene vrste čokolade može da pomogne u regulisanju krvnog pritiska, osetljivosti na insulin i novoa holesterola, prenosi telegraf.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh