Region

Aleksandar Vučić: “Ruska vakcina stigla u Srbiju”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je danas stigla u Srbiju ruska vakcina “Spunjik”, prvih 20 doza koja će biti ispitana na Torlaku.

Aleksandar Vučić - Beta

“BIA ih je proslijedila tamo i naši stručnjaci imaju vremena da narednih dana i nedjelja to ispitaju i kažu da li možemo to da prihvatimo ili ne”, rekao je Vučić gostujući na “RTS“.

Kaže da će biti ispitana uporedo sa Fajzerom vakcinom, koja je takođe tražila registraciju.

“Očekujemo prije kraja godine da dobijemo prve količine Fajzerove vakcine, to će biti mali dio, ali značjano veći dio u januaru i februaru ćemo dobiti. Očekujemo da do kraja februara i početka marta dobijemo 350.000 Fajzerovih”, naveo je Vučić.

Predsjednik je poručio da će za sve ljude biti besplatna vakcina.

“Ne možete nikog da natjerate ko neće da primi vakcinu, ali smatram da su neodgovorni svi koji pozivaju da se ne primi”, istakao je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh