Kultura

Nove nagrade za Pozorište lutaka u Mostaru

Na 24. smotri lutkarskih pozorišta/kazališta Bosne i Hercegovine, koja se tradicionalno održava u Bugojnu, Pozorište lutaka u Mostaru je osvojilo dvije značajne nagrade.

Pozorište lutaka u Mostaru - PR / Haber.ba

Prema odluci Stručnog žirija predstava ‘O nježnosti’, prema ideji i u režiji slavne svjetske lutkarke mostarskih korijena Ines Pašić, osvojila je Nagradu za najbolju režiju i Nagradu za kolektivni umjetnički domet.

Izvanredna igra glumačkog ansambla kojeg čine Igor Vidačković, koji je i asistent režije, te mladi i talentovani glumci Nina Popović i Ali Kamer Aksoy, oduševila je publiku i stručnu kritiku ove bugojanske Smotre lutkara.

Čestitamo Ines Pašić i cijelom ansamblu ove predstave. Žetva nagrada sa predstavom ‘O nježnosti’ tek je počela. Slijede novi festivali na koje je ova predstava pozvana i, sigurni smo, novi uspjesi.

Već 30. septembra sa predstavom ‘O nježnosti’ Pozorište lutaka u Mostaru učestvuje na 21. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta LUT FEST u Istočnom Sarajevu, a 9. oktobra u Banja Luci na “19. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu”.

Pozorište lutaka u Mostaru – PR / Haber.ba

Pozorište lutaka u Mostaru – PR / Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh