Region

Na Kosovu 82 nova slučaja koronavirusa

Na Kosovu su danas registrovana 82 slučaja koronavirusa, nakon što je na Nacionalnom institutu za javno zdravlje Kosova testirano 456 uzoraka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Koronavirus - Nezavisne.com

Kako je navedeno u saopštenju, 41 pozitivan slučaj je iz opštine Priština, 14 iz Đakovice, 7 iz Vučitrna, 5 iz Prizrena, po 3 iz Uroševca i Vitine, po 2 iz Podujeva I Kosova Polja i po jedan slučaj iz Kline, Lipljana, Obilića, Mamuše i Orahovca.

U posljednja 24 sata na Kosovu je izlečeno sedam pacijenata, pa je ukupan broj osoba koje su se oporavile od zarazne bolesti COVID-19 porastao na 980.

Od 8. februara do danas testirane su 20.662 osobe na koronavirus i ukupno 1.998 slučajeva je bilo pozitivno, a zabilježena su i 34 smrtna slučaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh