Region

Jako nevrijeme u Dalmaciji, padala tuča, na ulicama bujice, munja oštetila kuću

Dok na jugu Dalmacije zasad prevladava sunčano i toplo, u sjevernoj i osobito srednjoj Dalmaciji ima kiše, pljuskova i grmljavine, a ponegdje je bilo i izraženijeg nevremena s tučom, javlja Dalmacija Danas.

nevrijeme index

Uvjerljivo najviše kiše do 10 sati palo je u Hrvacama. Tamo je u svega nekoliko sati palo preko 70 litara kiše po kvadratnom metru, više nego što prosječno padne u cijelom lipnju. Vrlo obilna kiša pala je i u Sinju, gdje je mjestimice palo preko 50 litara po kvadratnom metru. Zbog jakih oborina u kratko vrijeme u dijelu Cetinske krajine zabilježene su bujice, voda je na nekim dijelovima i preplavila prometnicu između Sinja i Hrvaca.

Čitatelj javlja da je jutros, uslijed izraženog nevremena, munja udarila u betonsku ogradu jedne obiteljske kuće u Hrvacama. Pritom je jedan komad zid odletio prema krovu i razbio ciglu.

Između 9 i 10 sati grmljavinski oblak razvio se nad istokom Brača te se ubrzo premjestio nad Mosor, potom i Zamosorje.

Čitatelji iz Dubrave na Mosoru dojavili su kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme s tučom, a bilo je i prolaznih bujica. Nevrijeme se potom nastavilo kretati prema Zagori,prenosi Index

Slično vrijeme očekuje Dalmaciju i sutra, iako će biti manje pljuskova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh