BIZnews

Konjic: 1.300 radnika “Igmana” se vraća na posao 6. aprila

Armin Sarajlić, izvršni direktor za marketing, finansije, i pravne poslove “Igmana” iz Konjica, koji je i sam bio zaražen koronavirusom, ali se izliječio, rekao je danas da se situacija popravlja i da je plan da ova firma krene s radom već 6. aprila.

Igman d.d. Konjic - Faktor.ba

Prema njegovim riječima, 1.300 radnika vratit će se na posao i sada je ostalo da se obave sve pripreme da se osigura nesmeten i siguran rad.

Sarajlić je rekao da je u stalnoj komunikaciji s generalnim direktorom Đahidom Muratbegović, koji se, kako kaže oporavlja, piše “Avaz“.

“Jutros smo razgovarali, on je dobro. Mi sada planiramo, nakon one naše odluke da pošaljemo radnike kući, 6.aprila počnemo da radimo. Mi smo već drugi dan, nakon zatvaranje firme obavili dezinfekciju. Sada je ostalo da se prebrišu radne površine. Hvala Bogu, niko od radnika nije zaražen, ostalo je sve na Upravi. Pojačana su testiranja šefova i ključnih ljudi. Već pravimo plan da što sigurnije krenemo s radom. Već smo naručili termalne kamere za mjerenje temperature”, kaže Sarajlić.

U planu je, prema njegovim riječima i nabavka komora za dezinfekciju što već rade neke firme.

“Zaštitna sredsva i opremu već sva imamo. Sutra ćemo već s Štabom civilne zaštite također razgovararati da vidimo njihovo mišljenje. Do 6.aprila moramo imat detaljan plan oko smjena i prevoza. Ako sve spremimo do šestog, onda krećemo. Plan je 6. april, ali sve mora biti sigurno da se 1.300 radnika vrati na posao”, kaže Sarajlić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh