BiH

KCUS u srijedu prebacuje 200 kreveta u izolatoriji na Građevinskom fakultetu

Na Građevinski fakultet u Sarajevu u srijedu će biti prebačeno 200 kreveta za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom.

KCUS, Sebija Izetbegović - Slobodna Bosna

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo na jučerašnjoj vanrednoj sjednici donio je naredbu Građevinskom fakultetu u Sarajevu, koji se nalazi neposredno uz objekte KCUS-a, da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom, jutros je započelo uređenje i opremanje ovog prostora, prenosi “Klix“.

Već su počeli radovi na izgradnji pristupnog puta, a već u srijedu KCUS će prebaciti 200 kreveta za potrebe zbrinjavanja pacijenata.

Generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović danas je u pratnji načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića obišla lokalitet budućeg izolatorija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh