Crna hronika

Bugojanac nožem umalo zaklao mladića

Kantonalni sud u Livnu potvrdio je optužnicu protiv Saldina Ivkovića (30) iz Bugojna koji se tereti za pokušaj ubistva P. S. (25).

Policija FBiH - Ilustracija/Rtv7.ba

Sve se odigralo 2. maja u ugostiteljskom objektu u ulici Kralja Zvonimira u Tomislavgradu. Svemu je prethodio verbalni sukob, nakon čega je Ivković došao do oštećenog koji je stajao za šankom te se s njim fizički sukobio. Potom je iza pojasa izvukao nož dužine sječiva 12,5 centimetra te dva puta posjekao po vratu P. S

Povrijeđenom je prva pomoć ukzana u Domu zdravlja Tomislavgrad, nakon čega je vozilom Hitne pomoći prevezen u Kantonalnu bolnicu u Livnu na daljnje liječenje.

Napadač je pobjegao s lica mjesta, ali je ubrzo pronađen i uhapšen. U pritvoru je proveo mjesec.

Za pokušaj ubistva predviđena je kazna zatvora od najmanje pet godina, piše “Avaz“.

Ivković je od ranije poznat policiji. On je, naime, već u šest navrata osuđivan u Općinskom sudu Bugojno na zatvorske i uvjetne kazne i to zbog oštećenje tuđe stvari i krađa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh